kolmapäev, 17. veebruar 2016

RIISIPÄEV

Riis on maailmas nisu järel enim kasvatatav vili. Jaapan on India, Hiina ja Indoneesia järel tootmise poolest neljandal kohal. Riisi kasvatatakse üleujutaval põllul. Aasias teevad seda tööd peamiselt naised. Jaapanis on riis püha ja tal on suur tähtsus rahvakultuuris. Näiteks Jaapani pulmas puistavad peigmees ja pruut teineteist üle riisiga, et elu oleks õnnelik ja viljakas.


 ENNE RIISIKORJAMIST TULEB PEAKATTED VALMISTADA. ARVATI, ET KAITSEB PÄIKESE EEST

 KUIGI RIISIKORJAJAD ON PÕHILISELT NAISED, OSUTUSID MEIE POISID SELLEKS TÖÖKS SOBILIKEKS

 ALGUL PIDI ÄRA ARVAMA, MILLISED NEED RIISITERAD ON.

 ÕIGETE TERADE LEIDMINE OLI LIHTNE. ASJA TEGI RASKEKS MÜTSI PEAS HOIDMINE.




RIISIST SAAB TEHA SUSHIT. TUNDUB PEENE KÕLAGA TOIT, MIS NÕUAB MEISTERKOKKA , AGA MEIL NENDEST PUUDUST EI OLNUD.

 TÖÖ KÄIK NIISUGUNE: VÕTAD SUSHIMATI, MILLELE ASETAD NORI LEHE(vetikatest). SINNA PEALE KIHT RIISI(veidi maitsestatud), MIDA TÄIENDAD KRABIPULGA, KURGI, PAPRIKA JA RÖSTITUD SEESAMISEEMNETEGA.

 SIIS KERID MATI ABIL RULLI JA VALMIS TA ONGI

 KUI JAAPANI TOIT, SIIS KA SÖÖMINE KOMBEKOHASELT PULKADEGA

 KES TAHTSID PROOVIDA, SAID KA HAKKAMA.
TUNDUS, ET LASTEL LÄKS SEE KERGEMALT KUI ISEENDAL.
IGATAHES PÕNEVUST PAKKUS.


PROOVIGE KODUS KA SHUSHIT TEHA.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Oravad Juurikate näitust uudistamas.